ЛЕКТОРИ 2012

 
Георги Георгиев се занимава основно със системна администрация
на линукс. Основател е на конференцията и има публични изказвания
в други подобни събития. Бъдещите му планове включват сертифициране
и постигане на нови висоти в тази насока.
  • Антослав Илиев тази година също е в организационния екип. Занимава с уеб програмиране и е обсебен от интернет технологиите. От 2009 г. насам ползва Linux/Ubuntu, като през този период го препоръчва на всеки срещнат. През изминалите години е реализирал успешно няколкo събития за своя град.

 

  • Александър Пенев е почитател на линукс, но използва продуктите на Майкрософт, включително програмиране на Visual C. Предните години изключително е помагал за разлепянето на плакатите.

В краткото си изказване, той ще разплете загадката защо все още не е преминал на линукс и какво точно не харесва в „тази корпоративна глупост“.

 

Андрей Радев  работи като уеб програмист, почнал и от PHP и бързо минаво на Ruby on Rails. Напоследък пише на nodejs for a living, но скоро пак ще е на рейлс вълна. Програмира разнообразни други нещица в свободното си време, но като че ли отделя най-много на писане на плъгини и конфигурация за Vim. Учи мехатроника и роботика в СУ.

 

  • Георги Георгиев се занимава основно със системна администрация на линукс. Основател е на конференцията и има публични изказвания в други подобни събития. Бъдещите му планове включват сертифициране и постигане на нови висоти в тази насока.

Той ще Ви разкаже за грешките, пропуските и прозренията, които е осъзнал, докато е трупал опит в системното администриране през последната година, как можете да ги избегнете и как да организирате нещата си, така, че да не губите излишно време.

 

  • Мариян Маринов e IT експерт с дългогодишен опит в системната администрация. От 2010-а насам е управител и собственик на 1H Ltd. – софтуерни решения за hosting доставчици. С любовта си към системната администрация и свободния софтуер, Мариян се стреми да зарази всеки изпречил се насреща му – той води свои курсове и е изнасял презентации в безброй конференции.
 Мариян ще разкаже основите за създаване на модули за Apache Web Server. Ще       ни запознае с основните разлики между Apache 1.3 и 2.0/2.2. И накрая ще ни покаже какво да се гледа при porting или backporting на модул. Ето някои негови модули:

mod_limits – https://github.com/hackman/mod_limits
mod_ipblock – https://github.com/hackman/mod_ipblock
mod_balance – https://github.com/hackman/mod_balance
mod_rangelimit – https://github.com/hackman/mod_rangelimit
mod_jsonindex – https://github.com/hackman/mod_jsonindex

 

  • Пламен Генчев се занимава с компютърна графика от 2000г. От 2007 г. изцяло мигрира на Linux и работи със софтуери като GIMP, Inkscape, Blender и Open Shot в сферата на изкуството. От миналата година се интересува от проучване на пещери и пропасти, както и тяхното картиране. От получените и оцифрени данни чрез програмата Therion, се изготвят 2D и 3D карти на проучените обекти. Понастоящем експериментира с изходящите данни от Therion и тяхната дообработка в Blender. Целта е създаване на интерактивни 3D карти на терените и лежащите под повърхноста пещери и пропасти. Част от миналите проекти могат да бъдат видяни тук:

Той ще ви представи някои приложения на Blender3D, основни характеристики и въведения в интерфейса на програмата.

 

  • Стефан Кънев е програмист откакто се помни. И изключение на малкия му грях – любовта към всичко, що е Apple – се занивама изцяло с отворени технологии. Обожава да си играе с различни езици за програмиране. През свободното си време също програмира, макар че тогава го нарича „хоби“.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 OpenFest Габрово Suffusion theme by Sayontan Sinha